NVR

 
       
 

QNAP standalone hálózati videó rögzítő IP kamerákhoz

Cégünk IP rendszerekhez a QNAP gyártmányú hálózati videó rögzítőket (NVR) forgalmazza. Az IP kamerás hálózatok kétségkívüli terjedésével felmerül az igény egy általános hálózati videó rögzítőre, amely ugyanazon platform alatt képeskezelni a legkülönbözőbb gyártók fix vagy PTZ esetleg Megapixeles típusait.

Azegyes gyártók által biztosított virtuális NVR-k PC-n futó Windows alapú alkalmazói szoftverek, amelyek egyrészt viszonylag szűk kameraválasztékra készülnek, másrészt magukban hordják mindazokat a problémákat, amelyeket azirodai Windows alkalmazásoknál nap, mint nap tapasztalunk.

A QNAP által kifejlesztettNVR lényegében egy black-box, asztali vagy torony formában megépített célhardver, stabil LINUX operációs rendszerrel, egy vagy több, hibatűrő RAID formációban dolgozó S-ATA merevlemezzel. A készülék, ahogy egy fekete dobozhoz illik, folyamatosan és önállóan rögzíti 4-20 db akár többféle gyártótól származó legkülönbözőbb típusú IP kamera videó és audio jelfolyamát.  Az élő és visszajátszott képek visszanézése, mentése, vagy a készülék felprogramozása független távoli PC-s munkahelyről történhet, amely nem része a rendszernek, így egyrészt érdektelen a teljesítménye, másrészt kiesése nem veszélyezteti a tárolás, működésbiztonságát.

Nagyobb rendszerek létrehozásához az egyes NVR modulokösszefűzhetők, a beépített központi vezérlő szoftverrel (CMS) távolból egy nagyméretű NVR-ként kezelhetők. A célhardver miatt a PC-s alkalmazásokhoz képest fajlagosan kisebb bekerülési költség, megbízhatóbb és gyorsabb működés, nem utolsósorban nagyságrenddel kisebb energiafogyasztás várható.

Ecsedi Ákos – CAMEO Plus Kft.

 
       
   

 
       
       

Copyright (c) 2011. CAMEO Plus Kft. Minden jog fenntartva.