SANYO VCC-WD8775P / VCC-WD8875

 
       
 

SANYO VCC-WD8775P / VCC-WD8875

A SANYO a SECURITY 2008 ESSEN kiállításon mutatkozott be először a VCC-W8775P és VCCWD8875P típusú, nagy dinamika tartományú (WDR) kameráival. A Texas Instrument-től származó új fejlesztésű CMOS szenzorral és az Iridix technológiát magába foglaló processzorral (Apical Limited) ezek a kamerák példamutatóan széles dinamika tartományt produkálnak, új szabványt teremtve a biztonságtechnikai ipar számára.

A teljesen új megközelítésű, lineáris kimenetet eredményező eljárással a SANYO sikeresen optimalizálta kameráit a biztonságtechnika igényeihez, egyenletes teljesítményt nyújtva változó fényviszonyok mellett is és az új képfeldolgozási algoritmus jól közelít a követendő példaként választott emberi látáshoz.

A VCC-W8775P színes és a VCC-WD8875 Day/Night kamera egy széleskörű kutatómunka eredménye, szoros együttműködésben ismert vezető CMOS szenzorgyártókkal (Texas) és az emberi látási mechanizmust követő algoritmusok (Apical Ltd.) fejlesztőivel. Az alkalmazott CMOS szenzor fényérzékenysége semmiben nem marad el a CCD szenzorokétól ( 0.8 lux ) viszont elmarad a CCD szenzoroknál megismert függőleges fénypászma (smear) jelensége. Vízszintes felbontása 550 TVL körüli, a szokásos jel/zaj viszony 50dB, továbbá dinamikus zajcsökkentést (DNR) alkalmaznak. A progresszív letapogatás az egymást követő félképek közötti, a progresszív expozíciós technológia, pedig a hagyományos WDR kamerákban a kétlépcsős képfeldolgozásból, eredő időelcsúszásból eredő életlenségek kiküszöbölésére hivatott, így a gyors mozgások visszaadása sem, szenved minőségromlást gyenge megvilágítás mellett sem.

Ecsedi Ákos – CAMEO Plus Kft.

 
       
       
   

 
       
       

Copyright (c) 2011. CAMEO Plus Kft. Minden jog fenntartva.