SANYO VCC-XZ600P

       
 

Bubi, dáma, király, ász…

A nyerő sor… Már a SANYO VCC XZ 200 PanFocus kameráját is „Minden az egyben” (All in one) kameraként aposztrofálták a marketingesek. Akkor miként jellemezzük az utódokat, mint pl. a VCC XZ 400 Day/Night kamerát 22x optikai zoom-al, vagy a VCC XZ600 Day/Night kamerát 30x optikai zoom-al, vagy a legutolsó kiadást a VCC XZN600 IP kamerát Day/Night funkcióval és 30x optikai zoom-al? „Még több az egyben”. Az XZ sorozat valamennyi tagja egymásra épül és megpróbál hozzátenni valamit elődjének amúgy sem rövid dicsőséglajstromához. Valamennyi kameránál közös az IP66 védettségű dekoratív ház, a mennyezeti vagy fali rögzítésre egyaránt alkalmas konzol rejtett kábelezéssel és az 520 TVL felbontású DSP kameramodul. Minden kamera digitális jelfeldolgozású, paramétereik OSD menüből állíthatók a koaxiális kábelen vagy RS 485 szabványú soros vonalon keresztül.

Ami a legszembetűnőbb értéknövekedés az utódoknál:

  • XZ 400 22x optikai zoom és a valódi Day/Night funkció
  • XZ 600 - XZN 600 30x optikai zoom Day/Night funkció és képstabilizátor
  • XZ 600 beépített UTP (NVT) csatlakozás a videó jel számára
  • XZN 600 540 TVL felbontás analóg és dual stream (JPEG/H. 264) digitális kimenet

A digitális jelfeldolgozásnak köszönhető lehetőségek, közé tartozik az autofókusz üzemmód, a 16x digitális zoom, az intelligens háttérfény-kompenzáció, a fehéregyensúly különböző beállításai, az elektronikus zár, különböző tükrözések, vagy a mozgás irányára, sebességére és a mozgó objektum méretére szelektív mozgásérzékelés. Mindegyik kamera 24 VAC tápfeszültségről működik, és lehetőség van a hálózati szinkronozásra. A VCC XZN 600 kamera csattanós válasz az IP kamerákat a SANYO-n számonkérők részére. Ez a kamera kiegyensúlyozott jellemzőkkel bír, nemcsak az IP körökben trendinek számító funkciókból naprakész, mint pl. a dual stream kódolás, a dinamikus címzés, a több fokozatban állítható sávszélesség, multi-user hozzáférés, hanem a beépített kamera is meglehetősen kifinomult a maga 540 TV soros felbontásával és 0,014 Lux  érzékenységével.

Itt a 720x576 pixeles felbontás valóban nem reklámfogás, ezt nyújtja a rendszer még 25 Frame/sec képfrissítés mellett is. A kamerakép és az összes funkció - sikeresen túljutva a többszintű jelszavas védelmen- elérhető Internet böngészőből, de a gyártó mellékeli a VA SW3050 rendszerszoftver LITE változatát, amely egyrészt nagyobb biztonságot jelent a hackerekkel szemben, másrészt független a szerver böngészőjétől. A korlátozás nélküli VA SW3050 rendszerszoftver teljes körű funkcionalitást biztosít maximum 128 SANYO IP kamerához, amely már egy közepesen nagyméretű hálózati megfigyelő rendszer kialakításához is elegendő.

Ecsedi Ákos – CAMEO Plus Kft.

 
       
   

 
       
       

Copyright (c) 2011. CAMEO Plus Kft. Minden jog fenntartva.